Greek
 
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Σχετικά με την τέχνη του Wing Chun Kung Fu

Το Wing Chun αντιπροσωπεύει πάνω από 300 χρόνια εξέλιξης των Κινεζικών πολεμικών τεχνών. Είναι η επιστημονική χρήση του σώματος για φυσική κατάσταση και άμυνα.Επίσης αποτελούσε τη βάση (φιλοσοφία) των κινήσεων του παγκοσμίου φήμης Bruce Lee.

Εκγύμναση

Λειτουργεί και ως πρόγραμμα φυσικής κατάστασης;

Είναι ο τέλειος τρόπος για τον έλεγχο βάρους και της καλής σωματικής κατάστασης. Αυτό επιτυγχάνετε διότι όλα τα μέρη του σώματος γυμνάζονται με μια απλή προπόνηση. Το κυριότερο όμως προτέρημα του Wing Chun ως πρόγραμμα γυμναστικής, είναι ότι πέρα από τη σωστή σωματική άσκηση που προσφέρει, διδάσκει πολύτιμες αρχές αυτοάμυνας. Το Wing Chun περιλαμβάνει κινήσεις που γίνονται πιο περίπλοκες καθώς ο μαθητής βελτιώνει τις ικανότητες του. Οσο το επίπεδο εκπαίδευσης ανεβαίνει, γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Τα πολύ υψηλά επίπεδα κατακτώνται εύκολα δεδομένου ότι οι βασικές αρχές φυσικής κατάστασης και άμυνας έχουν γίνει κτήμα του μαθητή από τα πρώτα κιόλας μαθήματα.

Εξάσκηση Μυαλού

Μπορεί το Wing Chun να εξασκήσει το μυαλό;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ ! Μέσα από την εκπαίδευση, τις ασκήσεις και τις κινήσεις του Wing Chun, ο μαθητής αναπτύσσει τη δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες τεχνικές. Επίσης βελτιώνεται ο αυτοέλεγχος, μιας και ο μαθητής μαθαίνει να αντιδρά θετικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τέλος, η αυτοκυριαρχία ενισχύεται σημαντικά καθώς αυτή διδάσκεται ως εργαλείο άμυνας αντί για επιθετικό όπλο.

Ποιοι Μπορούν

Ποιοι μπορούν να διδαχθούν το Wing Chun;

Άντρες και γυναίκες άνω των 7 χρόνων μπορούν εύκολα να μάθουν Wing Chun Kung Fu. Η ικανότητα των μικρών μαθητών/ μαθητριών βασίζεται στις προσωπικές, μηχανικές ικανότητες του σώματος. Δεν είναι απαραίτητα να είναι κάποιος σε καλή φόρμα προκειμένου να αρχίσει την εκπαίδευση. Οποιοσδήποτε έχει θέληση για σκληρή δουλειά μπορεί να μάθει Wing Chun.

Επιθετικότητα

Γίνεται κάνεις επιθετικός μέσο του Wing Chun;

Η απάντηση είναι φυσικά ΟΧΙ ! Μελέτες έχουν δείξει ότι η εκπαίδευση μάλλον μειώνει τις επιθετικές προδιαθέσεις στους περισσότερους ανθρώπους. Έτσι κι' αλλιώς το Wing Chun προήλθε από μια γυναίκα η οποία δίδασκε ότι πρέπει να αποφεύγεται η απόκρουση της δύναμης με δύναμη.

Πόσο Καιρό

Πόσο καιρό χρειάζεται κάνεις για να μάθει Wing Chun;

Τα μαθήματα διαρκούν 1 1/2 ώρα, περίπου 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Είναι προφανές όμως ότι όσο πιο τυπικός είναι ο μαθητής/ μαθήτρια στις προπονήσεις (και στην προσωπική εξάσκηση), τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθεί. Καθώς οι μαθητές προχωρούν στην εκπαίδευση τους δίνουν εξετάσεις και κατακτούν ζώνες/ επίπεδο. Το σύνηθες χρονικό διάστημα από το ένα επίπεδο στο άλλο είναι περίπου 4 μήνες.

 

Πλεονεκτήματα του Wing Chun Kung Fu

Τα μαθήματα του Wing Chun χαρακτηρίζονται από το δυναμισμό και την προκλητικότητα τους. Παρέχουν πλεονεκτήματα για κάθε τύπο ατόμου - Αθλητικού ή μη, αδέξιου ή με κλήση προς της πολεμικές τέχνες, ντροπαλού ή τολμηρού, καλλίγραμμου ή με περιττά κιλά, κ.ο.κ. - Με λίγα λόγια, το Wing Chun είναι κατάλληλο για όλους!

Πλεονεκτήματα για τα παιδιά

Τα παιδιά διδάσκονται το σεβασμό, την ευγένεια, τον αυτοέλεγχο ενώ συγχρόνως γυμνάζονται με ένα καλό πρόγραμμα. Οι μαθητές χτίζουν την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό καθώς προχωρούν στα επίπεδα και έτσι αυτά τα χαρακτηριστικά βελτιώνουν τη συμπεριφορά και τη σχολική επίδοση των παιδιών.

Αυτοπεποίθηση

Καθώς το παιδί επιτυχώς κατακτά και προχωρά για νέους στόχους, η αυτοπεποίθηση της/ του ενισχύεται σημαντικά. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι το Wing Chun διδάσκει αυτό σεβασμό, αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία.

Αυτοάμυνα

Το Wing Chun διδάσκει τους μαθητές του να σκέφτονται αντί να πανικοβάλλονται σε μια απειλητική ή υποτιθέμενη επικίνδυνη κατάσταση κι' έτσι να δρουν με αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας.

Συντονισμός

Το Wing Chun 'προκαλεί' ολόκληρο το σώμα - Βοηθά την ανάπτυξη ισορροπίας που συχνά παραμελούνται στα ομαδικά σπορ.

 

  1. Βελτίωση αντανακλαστικών
  2. Μυϊκή τόνωση
  3. Καρδιαγγειακή άσκηση
  4. Έλεγχο βάρους
  1. Αυτοπεποίθηση
  2. Μείωση του στρες
  3. Ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης
  4. Αυτοέλεγχο (αισθηματικό & πνευματικό)

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Newsletter Δασκάλου

Γραφτείτε στο newletter του δασκάλου Μιχάλη Γ. Παπαντωνάκη και θα λαμβάνετε νέα, ενημερώσεις και συμβουλευτικό υλικό σχετικά με το Wing Chun!

Συστήσετε Μας!

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε; Παρακαλούμε συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μας συστήσετε σε άτομο της επιλογής σας.

Το όνομα σας

Το e-mail σας

E-mail γνωστού σας  [-] [+]

Το Μήνυμα σας [+]

Member of NAPMA
FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinPinterest

Σχολή Βούλας

Καλύμνου 64
16673 Βούλα, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 8990093
FAX: (+30) 210 8990620

Ώρες Μαθημάτων

Σχολή Δάφνης

Αρτέμωνος 90
17237 Δάφνη, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 9764561
FAX: (+30) 210 8990620

Ώρες Μαθημάτων